duminică, 2 decembrie 2007

De Ce Invatatul Unei Limbi Straine Face Lumea mai Mica

Internetul devine o parte din ce in ce mai mare a vietilor noastre si a celor din jurul nostru. E folosit sa conecteze lumea, sa comunice cu scopuri de business, familie, prietenie si pentru distractie. Internetul inlocuieste rapid TV’ul ca mediu principal de entertainment si deschide noi usi catre culturi, idei si credinte dar si pentru noi oportunitati.

Ca rezultat direct al acestui fapt, vedem o multitudine de oameni interesati in invatarea unei limbi straine noi, deoerece cunosc noi prieteni si dezvolta relatii cu persoane care vorbesc limba respectiva. Barierele culturale se sparg pe Internet, dar mai ramane bariera limbii si fiecare dintre noi suntem datori sa o dam jos si pe asta, cat mai repede cu putinta. Cu comunitatea globala literalmente la degetul tau mic, poti sa iei lectii gratuite de limbi straine online sau poti pur si simplu sa gasesti o carte care sa te ajute in acest scop. Poti gasi surse de informatie pentru absolut orice limba, oricat de mica si de nesimnificativa ar fi aceasta. Totusi, e mult mai usor sa inveti o limba straina care e vorbita si pe plan international, precum engleza, spaniola, germana, franceza sau portugheza.

O alta metoda buna de a invata o limba straina pe Internet e sa folosesti jocuri interactive de memorare a cuvintelor, precum flash carduri, puzzle-uri si asa mai departe. Ele va vor ajuta sa va imbunatatiti vocabularul si veti studia cuvinte din domenii diverse.

Folosite individual, aceste jocuri nu au totusi o valoare prea mare. Ele trebuie combinate cu alte metode mai specifice de invatare, precum cursurile online. Daca reusiti sa combinati o metoda cum sunt jocurile (care va ajuta la vocabular) cu altele care va ajuta la gramatica, pronuntie si ortografie, veti vedea succese enorme dupa doar cateva saptamani. In acest mod, puteti invata o limba mult mai repede decat daca ati urma niste cursuri specializate, care de multe ori se misca prea incet si acopera chestii care nu va vor folosi niciodata.

Dupa cateva luni in care invatati in acest mod “organic” o limba straina, veti putea sa aveti o conversatie cu prietenii vostri electronici fara nici o problema. Probabil ce invatati despre dumneavoastra in tot acest timp e la fel de important ca faptul ca invatati o limba nou. Deci, practic, tintiti doi iepuri cu acelasi glont. De aceea, invatatul unei limbi straina deschide usi catre noi lumi, in acelasi timp facand lumea mai mica, apropiindu-va de prietenii vostri.

Niciun comentariu: